Coleslaw:
- ¼ rødkål, fintsnittet
- 1 appelsin, skåret i fileter
- ½ bdt koriander, hakket
- 1 dl cremefraiche 18%
- 1 spsk grapesaft
- Salt og peber
Sprød chili-lime-fisk:
- ½ kg hvid fisk, fx rødtunge, rødspætte, lange eller sej, skåret i skiver
- 1 appelsin, revet skal af, økologisk
- 1 lime, revet skal af, økologisk
- 1 fed hvidløg, finthakket
- ½ rød chili, finthakket
- 1 tsk spidskommen, stødt
- Salt og peber
- 2 ½ dl pankorasp eller almindelig rasp
- 2 æg, sammenpiskede
- Olie, til stegning
Tilbehør:
- 8 små tortillaer
- 1 mango, hakket
- 1 avocado, moden, hakket
- Koriander Evt. thai-basilikum
Instruktioner
Bland alle ingredienser til coleslawen, og smag til med lime, salt og peber.
Sprød chili-lime-fisk: Vend limeskal, hvidløg, chili, spidskommen, salt, peber og pankorasp sammen i en skål. Vend først fisken i æg og dernæst i raspblandingen, og steg stykkerne på en pande i rigelig olie, til fisken er brunet på begge sider. Lad fisken dryppe af på køkkenrulle.
Varm tortillaer i ovnen eller på brødristeren. Fordel fisken på tortillaerne sammen med coleslaw, mango og avocado, og server med frisk koriander og evt. lidt thai-basilikum.
Den hvide fisk som fx rødtunge eller rødspætte vendes i rasp smagt til med chili, appelsin og lime, hvilket hæver og forstærker smagen af den milde fisk. Den sprøde fisk pakkes i en tortilla med coleslaw på rødkål og appelsin og lidt frisk mango. Hurtig mad med masser af smag.